Šį ketvirtadienį vakcinos nuo COVID-19 sulaukę įmonės „Daumantai LT“ vadovai ir darbuotojai tikisi, kad skiepai padės greičiau įveikti pandemiją ir visiems grįžti į įprastą gyvenimą.

Gegužės 6 dienos rytą, saugiai skiepijimui paruoštoje ir dezinfekuotoje įmonės patalpoje, vakcina nuo COVID-19 paskiepyti UAB „Daumantai LT“ darbuotojai. „Pasitikime mokslu ir nematome kito būdo grįžti į normalų gyvenimą. Smagu, kad žmonės įsiklauso į medikų raginimus ir skiepijasi“, – sako pagardų gamybos įmonės direktorius Saulius Grinkevičius.

Ketvirtadienį į įmonę atvykę VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojai sparčiai ir profesionaliai „Vaxzevria“ vakcinos pirmąja doze paskiepijo apie keturiasdešimt procentų UAB „Daumantai LT“ darbuotojų. Tarp pasiskiepijusiųjų – aukščiausi įmonės vadovai, administracijos ir gamybos darbuotojai.

„Apklausę darbuotojus, suskaičiavome, kad skiepytis pageidauja 80-85 procentai iš aštuonių dešimčių įmonės darbuotojų. Vis tik kai kurie žmonės, ypač jaunesnio amžiaus, sureagavo į informaciją apie šalutinius „AstraZenecos“ (dabar pervadintos į „Vaxzevria“) vakcinos poveikius, todėl jie nusprendė palaukti kitos vakcinos. Mes, vadovai, manome, kad turime rodyti pavyzdį savo darbuotojams, todėl pasiskiepijome nedvejodami. Nuolat domiuosi informacija apie skiepus ir džiaugiuosi žiniomis apie vakcinų naudą. Juk ir iš statistikos matome, kad, nors sergamumas kol kas ir išliko, mirčių atvejų skaičius santykinai nedidelis. Aš pasiskiepijau pirma doze, o direktoriaus pavaduotojas Romanas Seliava, kuris pagal prioritetinę grupę pirmąją dozę buvo gavęs anksčiau, pasiskiepijo antra doze“, – pasakojo S. Grinkevičius.

UAB „Daumantai LT“ vadovas pasidžiaugė, kad įmonė su koronavirusu net ir juodžiausiu pandeminiu laikotarpiu tvarkėsi sėkmingai: keletas susirgimų buvo tik praėjusių metų rugsėjo mėnesį, tačiau masinių protrūkių, skirtingai nei kai kuriose kitose maisto gamybos įmonėse, išvengta. Tokių problemų, kad įvykdyti gamybines užduotis būtų sutrukdęs koronavirusas, nekilo.

Įmonės direktoriaus nuomone, įtakos tam turėjo griežtas saugumo reikalavimų laikymasis. „Mes iš pat pradžių ėmėmės priemonių. Taikėme administracijos darbuotojų rotacijos principą: kabinete dirba ne daugiau kaip vienas žmogus, kiti tuo metu dirba nuotoliniu būdu. Mūsų nuostata – kad bent vieną dieną per savaitę darbuotojas galėtų ateiti į darbą. To reikia siekiant išlaikyti socialinius, darbinius ryšius. Per visus šiuos pandemijos metus įsitikinome, kad nuotolinis darbas nėra panacėja nuo visų ligų. Darbuotojai prašo kuo greičiau leisti jiems grįžti į darbo vietas. Tikiu, kad vakcinavimas padės greičiau tai padaryti“, – mano S. Grinkevičius.

Įmonės gamybiniame ceche taip pat imtasi priemonių kontaktų galimybei sumažinti. Pavyzdžiui, darbuotojai dirba mažesnėmis pamainomis, pietauja atskiromis nedidelėmis grupelėmis.

„Daumantai Lt“ patalpose ne tik ideali švara, visur parūpinta dezinfekcinio skysčio, medicininių kaukių, pirštinių, bet ir naudojama dezinfekcinė oro valymo mašina, kuri kas antrą dieną dezinfekuoja patalpas.

„Manau, kad skiepai mums padės dar labiau saugotis ir išvengti šios sunkios infekcijos“, – sako UAB „Daumantai Lt“ direktorius S. Grinkevičius.

Ketvirtadienį nuo COVID-19 buvo skiepijami įmonės „Daumantai LT“
darbuotojai. („Kėdainių mugės“ nuotraukos)