Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos išvakarėse Kėdainius sudrebino įspūdingas Baltijos baleto teatro dramos ir šokio spektaklis „Mindaugas“.

Pagal Justino Marcinkevičiaus poemą „Mindaugas“ sukurta šiuolaikinė spektaklio versija sujaudino į Didžiosios Rinkos aikštę gausiai susirinkusius žiūrovus. Valdovo asmenybės dramą ir valstybingumo pamatų kūrimo istoriją poemoje „Mindaugas“ atskleidė jaunosios kartos režisierė Marija Simona Šimulynaitė. Klasika tapusio J. Marcinkevičiaus kūrinio interpretacijai režisierė pasitelkė šokį, videomenininko, „Auksinio scenos kryžiaus“ laureato Rimo Sakalausko kurtas vaizdo projekcijas, kompozitoriaus Mykolo Natalevičiaus specialiai spektakliui kurtą muziką, šiuolaikišką scenografiją ir kostiumus. Spektaklyje vaidino šalies dramos teatrų aktoriai, šoko profesionalūs Baltijos baleto teatro šokėjai.

J. Marcinkevičiaus drama aktuali ir šiandieną. „Mes transliuojame emociją, kuri yra be galo svarbi kiekvienam lietuviui, nes spektaklis kalba apie lietuvybę, patriotizmą, apie tai, kad turime vienytis, kovoti už Lietuvą, nesislėpti kampuose žiūrėdami kaip politikai ar šiuolaikiniai „valdovai“ tyčiojasi iš mūsų“, – pabrėžė Baltijos baleto teatro įkūrėja, spektaklio režisierė M. S. Šimulynaitė.

Į renginį kėdainiečius ir miesto svečius pakvietė Kėdainių rajono savivaldybė ir Kėdainių kultūros centras.

Šiandien, liepos 6-ąją, Valstybės dienai skirti renginiai tęsis visame rajone. 19 val. ant Bakainių piliakalnio, Surviliškio seniūnijoje, prasidės šventė „Po vasaros dangum“. 21 val. Tautiška giesmė bus giedama daugelyje seniūnijų, tradiciškai – ir Didžiosios Rinkos aikštėje Kėdainiuose.

Plačiau apie Valstybės dienai skirtus renginius skaitykite penktadienio, liepos 10 d. „Kėdainių mugės“ numeryje.

Panašios naujienos