Kėdainių senamiesčio gyventojai nerimauja dėl to, kad praėjusį rudenį sutvarkyta naujoji poilsio zona prie Nevėžio Skongalyje tampa šunų vedžiojimo vieta. Čia karantino metu, užsidarę vartus aptvertoje sporto aikštelėje, miestiečiai leidžia savo šunims dūkti, šėlti po švarų smėlį, lakstyti minkštos dangos takeliais, taip pat vedžiodami savo augintinius nesurenka jų ekskrementų.


Pasak Kėdainių miesto seniūnijos seniūno Algirdo Krivičiaus, Skongalio maudymvietės zoną rangovai baigė tvarkyti ir pridavė praėjusių metų vėlyvą rudenį, tad faktiškai ši laisvalaikio erdvė dar nebuvo eksploatuojama.

„Dabar vyksta šios teritorijos priežiūros paslaugos pirkimo procedūros, todėl tikimės, kad tvarkos ir švaros šioje zonoje bus daugiau“, – viliasi miesto seniūnas.

Jeigu augintinių šeimininkai nesilaikys tvarkos, vedžios šunis visoje poilsio zonos teritorijoje ir nesurinks ekskrementų, bus taikomos administracinio poveikio priemonės.


Skongalio laisvalaikio zonoje taip pat bus pastatyti ženklai, draudžiantys sporto ir pramogų aikštelėse vedžioti ir dresuoti augintinius. Be to, turėtų pradėti veikti vaizdo stebėjimo kameros.

Informacija apie netinkamą žmonių ir jų augintinių elgesį yra perduota Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui, kuris pažeidėjams taikys administracinio poveikio priemones.

Panašios naujienos