Šeštadienį Kėdainių daugiakultūriame centre vyko Kėdainių kalbų mokyklos absolventų šventė. 21 dvyliktokui, sėkmingai baigusiam ketverius metus trukusius mokslus, buvo įteikti neformaliojo vaikų švietimo pažymėjimai.

Mero padėka įvertinta viena geriausių 22-osios Kalbų mokyklos laidos absolvenčių A. Mickutė (kairėje) kartu su bendramoksle J. Valevičiūte.

Mero padėka įvertinta viena geriausių 22-osios Kalbų mokyklos laidos absolvenčių A. Mickutė (kairėje) kartu su bendramoksle J. Valevičiūte.

Ketverius metus Kalbų mokyklos mokiniai gilino anglų kalbos gramatikos, praktikos, kūrybinio rašymo, kalbėjimo įgūdžius. Taip pat jie turėjo galimybę pasirinkti mokytis rusų, vokiečių, prancūzų, ispanų kalbų, sužinoti apie šių šalių kultūrą, papročius.

Baigė pusė įstojusiųjų
„Ši laida ypatinga tuo, kad mes prieš ketverius metus priėmėme beveik 50 mokinių, šiandien jų išleidžiame kiek mažiau nei pusę. Kalbų mokyklos istorijoje ši laida yra bene mažiausia. Dar ji ypatinga tuo, kad prieš ketverius metus mokiniai pradėjo lankyti pamokas viename pastate – J. Basanavičiaus gatvėje, kolegijos pastate, o baigė jau savo mokykloje. Šie mokiniai – tai paskutinė laida, mokslus baigusi žiemą. Tikimės, kad kiekvienas Kalbų mokykloje gavo tai, ko tikėjosi, ko norėjo. Stengėmės jiems sudaryti kuo geresnes galimybes išmokti, pagilinti, patobulinti turimas žinias“, – sakė Kėdainių kalbų mokyklos direktorė Aida Bilinskienė.

Šiais metais Kalbų mokykla išlydėjo 22-ąją laidą – dvidešimt vieną absolventą.

Šiais metais Kalbų mokykla išlydėjo 22-ąją laidą – dvidešimt vieną absolventą.

Ji visiems „kalbinukams“ linkėjo kuo geriausios kloties gyvenime ir kvietė mokinius nepamiršti Kalbų mokyklos ir joje apsilankyti kaip svečius.

Geriausios absolventės – dvi Agnės
Dvi geriausiais pažymiais Kalbų mokyklą baigusios merginos gavo rajono mero Sauliaus Grinkevičiaus padėkos raštus – juos miesto vadovo vardu įteikė savivaldybės Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjas Julius Lukoševičius. Šiais metais pagyrimo raštai įteikti dviem Agnėms: Agnei Mickutei bei Agnei Bilinskaitei.
A. Mickutė prisipažino prieš ketverius metus ilgai svarsčiusi, ar verta eiti į Kalbų mokyklą.
„Iki pat paskutinės akimirkos svarsčiau – galvojau, ar suspėsiu, ar vertinga. Tad pirmaisiais metais stengiausi labiausiai. Būtent patys pirmieji metai įsiminė labiausiai – mūsų buvo daug, visi – labai linksmi. Per šiuos metus labai pagerinau savo anglų kalbos kalbėjimo įgūdžius, nes mokytojos labai skatindavo daug kalbėti, taip pat pagerėjo ir rašymo įgūdžiai. Mokiausi ir vokiečių kalbos – daug sužinojau tiek apie anglų, tiek apie vokiečių kalbą, kultūrą. Užsienio kalbos, be jokios abejonės, yra vertingos ir reikalingos gyvenime. Net neabejoju, kad Kalbų mokykloje gautos žinios man pravers ir studijuojant, ir tolimesniame gyvenime“, – tikino viena geriausių 22-osios laidos Kalbų mokyklos absolvenčių.

Kovo mėnesį – sesijos pradžia
Jau netrukus, kovo mėnesį, rajono abiturientams prasideda išbandymų metas. Kovo pabaigoje vyks užsienio kalbų (anglų, rusų, prancūzų, vokiečių) kalbėjimo valstybiniai egzaminai.