Ketvirtadienis, 17 spalio, 2024
11.3 C
Kėdainiai
PradžiaBūkime sveikiPadės pacientams, kuriems gyvybiškai svarbios reabilitacijos tenka laukti

Padės pacientams, kuriems gyvybiškai svarbios reabilitacijos tenka laukti

-

Nuo šio pirmadienio Kėdainiuose, šiuolaikiškai įrengtame pastate Mindaugo g. 11B, krašto gyventojams pradėtos teikti naujos medicininės reabilitacijos paslaugos: konsultacijos, gydymas ir kompleksinė pagalba, o mėnesio pabaigoje kėdainiškius pirmą kartą konsultuos fizinės medicinos ir reabilitacijos profesorė Lina Varžaitytė. Pradėta registracija.

Reabilitacijos klinika – Andra klinika sutelkė geriausią atsidavusių specialistų komandą, įrengė puikią reabilitacijos bazę, atrinko paslaugas ir įrangą. Pagrindinis klinikos medikų tikslas – padėti žmonėms išsaugoti sveikatą, kuo ilgiau išlaikyti sveiką kūną ir išmokti įveikti savo negalias ir problemas.

,,Esame pasiruošę išgirsti ir analizuoti savo pacientų problemas ir poreikius, pasiūlyti individualiai pritaikytas paslaugas ir išpildyti kiekvieno lūkesčius pasitelkdami naujausias žinias, ilgametę patirtį ir alternatyvias procedūras“, – sako Andra klinikos fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Raimonda Augienė.

Trūko ambulatorinės reabilitacijos

Klinikos steigėjai savo pirmajai reabilitacijos klinikai įkurti pasirinko Kėdainius. Atliktas tyrimas aiškiai parodė, kad būtent Kėdainiuose labiausiai trūksta reabilitacijos paslaugų. Jų plėtros teko laukti ne vieną dešimtmetį. Tik prieš metus, 2023 metų birželį, 250 kv. m pastatas Mindaugo gatvėje, kuriame apsispręsta įrengti reabilitacijos kliniką, sulaukė pirmųjų investicijų. Nors su niekuo nesilygina ir nekonkuruoja, ši klinika išsiskirs įsigyta pažangiausia Italijos ir Pietų Korėjos gamintojų fizioterapijos įranga ir visiškai atnaujintomis pastato erdvėmis. Čia bus teikiama individualizuota pagalba kiekvienam žmogui, o iškilus poreikiui pagal ligą ir problemas bus galima gauti įvairių sričių gydytojų specialistų konsultacijų.

Sutelkė geriausius

Ypač dėmesio skirta ne tik klinikai įrengti, bet ir norėta pasiūlyti konkurencingų paslaugų ir žmonių lūkesčius atitinkantį aptarnavimą. Andra klinikoje dirbs kruopščiai suburta kompetentinga patyrusių reabilitacijos specialistų komanda: kineziterapeutai, masažuotojai, ergoterapeutas, logoterapeutas, socialinė darbuotoja, medicinos psichologas ir bendrosios praktikos slaugytoja.

Be šių reabilitacijos komandos specialistų, klinikoje dirbs patyrusi fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja R. Augienė, kuri šiuo metu kelia kvalifikaciją, studijuoja ir ruošiasi tapti endobiogenikos specialiste. Kai išlaikys egzaminą, Kėdainių krašto žmonėms nebereikės važiuoti į Kauną, Vilnių ar kitą miestą savo sveikata ir gyvenimo kokybe rūpintis naujausiais šiuolaikiniais papildomos medicinos būdais.

,,Gydytojas reabilitologas turi parinkti tinkamiausią gydymo metodą, bet tik tariantis komandoje su kitais specialistais pacientui galima efektyviausiai padėti pačiu geriausiu būdu. To kartu ir sieksime“, – sako R. Augienė.

Kėdainių krašto gyventojai galės patogiai gydytis sąnarių, sausgyslių, raumenų funkcijų sutrikimus, kraujotakos, motorikos negalavimus, atsistatyti ir atgauti darbingumą po traumų ir  operacijų. Specialistai rūpinsis ir jaunaisiais kėdainiečiais, kuriems reikalinga pagalba esant raumenų tonuso pakitimams, lavinant pažintines, pakitusias raidos funkcijas, stabdant netaisyklingos laikysenos progresavimą.

Klinika priims visus po patirtų traumų, padės pasveikti po nervų, kraujotakos sistemos ligų, išvengti endokrininės sistemos ligų komplikacijų, judamojo-atramos aparato pažeidimų ar dėl kitų negalių pavargusius ir kenčiančius pacientus. Lauks ir tų, kurie savo sveikata rūpinasi profilaktiškai ir periodiškai.

Sudarant asmeninį reabilitacijos planą, be įprastinių procedūrų, pacientui bus siūlomi ir alternatyvios medicinos metodai, grįsti refleksoterapija. Vieni iš jų – akupunktūra ir vadinamosios sausos adatos (angl. dry needling). Jomis veikiant tiesiai trigerinius taškus, malšinamas raumenų skausmas, spazmai, atpalaiduojami raumenys, didinama judesių amplitudė.

Pagreitins sveikimą

Andra klinikoje teikiamos konsultacijos, paslaugos ir parinktos procedūros bus apmokamos paties paciento, tačiau tai išspręs paslaugų pasiekiamumą ir leis gauti tinkamas fizioterapijos ir kineziterapijos, alternatyviosios medicinos paslaugas negaištant laiko eilėse ar vykstant į kitus miestus. Juk kenčiant skausmą, dėl ligos sugriuvus žmonių planams ar patiriant įtampą, įvairius negalavimus, mažėjant darbingumui kiekvieną dieną sunku įveikti be pagalbos. Delsimas tik blogina gyvenimą, sunkina pasekmes.

,,Mūsų tikslas, kad reabilitacijos paslaugomis pasinaudotų tie žmonės, kuriems jų reikia nedelsiant“, – sako R. Augienė.

Ambulatorinei medicininei reabilitacijai nereiks siuntimo. Atvykusius į kliniką pacientus konsultuos ir kompleksinį gydymą skirs fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja, o mažuosius pacientus, esant poreikiui, konsultuos ir vaikų ligų gydytoja.

Atvyksta ypatinga specialistė

Nuo gegužės vidurio klinikoje jau veikia specialistų konsultacijų, procedūrinis ir masažo kabinetai, kineziterapijos salė ir 4 fizioterapijos kabinos. Gegužės 28 dieną į Andra kliniką konsultuoti užsiregistravusių pacientų atvyks Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų fizinės medicinos ir reabilitacijos profesorė, Fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojų draugijos pirmininkė, Europos fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojų asociacijos narė, viena iš reabilitacijos politikos Lietuvoje formuotojų Lina Varžaitytė.

Pagrindinės profesorės mokslinio darbo sritys: neurologinių pacientų reabilitacija ir gamtinių sveikatos šaltinių poveikis žmogaus sveikatai. Medikė padeda specialistų komandai spręsti pačias sudėtingiausias klinikines situacijas. Tad kiekvienas, patiriantis ne tik varginantį nugaros skausmą, bet ir turintis sunkesnę judėjimo, sutrikusią savęs priežiūros funkciją, sunkią negalią, kenčiantys dėl liekamųjų pasekmių po patirto galvos smegenų insulto ar sudėtingų traumų turės galimybę gauti kvalifikuotą profesorės konsultaciją.

Naujai įmonei suteikta nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) paskola pagal priemonę „Startuok“. Bendra investicijų suma – apie 0,5 mln. Eur.

_______________________________________________________________________________

MB „Andra“ klinika /Mindaugo g. 11B, Kėdainiai/ Tel. +370 623 00 012 / El. paštas: info@andraklinika.lt

Pirmadienį–penktadienį nuo 8 iki 19 val. teikiamos ambulatorinės reabilitacijos paslaugos.

Užs. Nr. 360.

reklama

Taip pat skaitykite