Ar tiesa, kad nuo 2021 m. sausio 1 d. dėl teismo išduoto vykdomojo rašto reikia kreiptis tiesiogiai į Lietuvos antstolių rūmus, o ne į pasirinktą antstolį?

Taip, tiesa. Bet koks piniginis reikalavimas nuo šių metų sausio 1 dienos pirmiausia yra siunčiamas į VĮ „Registrų centro“ administruojamą Antstolių informacinę sistemą, o sistema pati išrenka, kuriam antstoliui yra pateikiamas vykdomasis dokumentas. Jeigu tas pats asmuo turi daugiau pradelstų skolų ir jų pagrindu išduotų vykdomųjų dokumentų, tai visi su jomis susiję vykdomieji dokumentai yra nukreipiami tam pačiam antstoliui.
Popierinius vykdomuosius dokumentus dėl piniginių sumų išieškojimo reikia siųsti arba pateikti Lietuvos antstolių rūmams adresu: Konstitucijos pr. 15, LT-09319 Vilnius. Gautas popierinis vykdomasis dokumentas Lietuvos antstolių rūmuose yra suskaitmeninamas ir įkeliamas į Antstolių informacinę sistemą, kuri vykdomąjį dokumentą išsiunčia vienam iš antstolių, veikiančių toje veiklos teritorijoje, kurioje yra skolininko gyvenamoji, darbo ar nekilnojamojo turto buvimo vieta. 

Elektroniniai vykdomieji dokumentai dėl piniginių sumų išieškojimo ir prašymai priimti vykdomąjį dokumentą vykdyti turi būti pateikti internetu, jungiantis prie Elektroninės vykdomosios bylos portalo mobiliuoju elektroniniu parašu, kvalifikuotu elektroniniu parašu (sertifikatu) arba asmens tapatybės kortele, jeigu kortelė turi tokią funkciją.

Donata Slavinskaitė,
teisininkė, advokato padėjėja, mediatorė
Mob. tel: +370 672 26 990,
J. Basanavičiaus g. 47C, LT-57284 Kėdainiai

Panašios naujienos