Po kelių savaičių Kėdainių arenoje atrankos varžybas į Europos moterų čempionatą žais Lietuvos moterų krepšinio rinktinė. Krepšininkės išbandys savo jėgas su Albanijos bei itin pajėgia Rusijos nacionaline komanda. Lietuvaičių sudėtyje bus galima išvysti ir perspektyviąją kėdainietę – Lauritą Jurčiūtę.

Kėdainiuose viešėjęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas džiaugėsi kėdainiečių pagalba rengiant krepšinio atrankos varžybas, kurios po kelių savaičių vyks Kėdainių arenoje.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, atvykęs į Kėdainius asmeniškai pakvietė į varžybas Kėdainių rajono merą Saulių Grinkevičių bei visą Kėdainių krašto bendruomenę palaikyti savą komandą garsiai ir aktyviai. „Švenčiame Lietuvos šimtmetį, tad šiai sukakčiai paminėti pergalės varžybų aikštėje prieš albanes bei ruses būtų išties puiki dovana Lietuvai. Varžybos bus nemokamos, tad su Kėdainių rajono savivaldybe norime padaryti šventę kėdainiečiams“, – kalbėjo M. Špokas.

Sieks revanšo prieš ruses

Kėdainių arenoje vyks oficialios varžybos, kuriose bus žaidžiama su gana grėsminga Rusijos komanda. „Kuri yra moterų krepšinio elito komanda. Mūsų, lietuvių komanda į Kėdainius atvažiuos tikrai stiprios sudėties, tad arenoje bus galima išvysti stiprių komandų žaidimą. Maskvoje pralošėme vos dviem taškais, tad čia norėtume revanšo“, – kalbėjo M. Špokas.

Krepšininkės į treniruočių stovyklą Kėdainiuose susirinks lapkričio 12 dieną, o 17 dieną, 19 valandą susitiks su Rusijos rinktine. Pirmose tarpusavio rungtynėse išvykoje 64:62 po atkaklios kovos lietuvaitės nusileido Rusijos rinktinei ir namuose 70:73 turėjo pripažinti Vengrijos ekipos pranašumą. Vengrėms teko nusileisti ir išvykoje – 76:78. Vienintelę pergalę lietuvės iškovojo rungtynėse prieš Albanijos ekipą išvykoje – 119:61. Su šia rinktine lietuvės baigs atrankos ciklą namuose, lapkričio 21 dieną, 18 val. 30 min. Kėdainių arenoje. Įėjimas į abejas rungtynes nemokamas.

Kviečia ateiti su nacionaline atributika

„Norėčiau visus pakviesti į rungtynes, nes Kėdainiuose juk ne kiekvieną dieną vyksta atranka į Europos čempionatą. Kėdainiuose buvo žaistos atrankos varžybos ir praeitais metais, tad kviečiu ir šiais metais visus pasipuošti nacionaline lietuviška atributika, vėliavomis ir ateiti palaikyti krepšininkių“, – kvietė M. Špokas.

Deja, tačiau pastaruoju metu pastebima, kad susidomėjimas moterų krepšiniu. M. Špoko pastebėjimu, Kėdainiuose merginų krepšiniui vystyti yra sudarytos visos galimybės: yra tinkama infrastruktūra, treneriai. „Šios nacionalinės rinktinės sudėtyje bus kėdainietė, kuri tampa puikiu pavyzdžiu, kad net jei ir esi iš mažo miesto, sportuojant, kad galima pasiekti labai daug“, – sakė federacijos generalinis sekretorius.

Į 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionatą pateks visų grupių nugalėtojos (8) ir šešios geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės. Į čempionatą be atrankos jau pateko Serbijos ir Latvijos rinktinės.