Esami ir buvę vaikų liaudiškos muzikos kapelos „Siručiukai“ nariai paminėjo dešimtmečio jubiliejaus šventę. Ją subūręs ir visą tą laiką kapelai vadovaujantis Henrikas Docius pasakojo, kad pasikeitė keturios kapelos narių kartos, tačiau kiekviena jų – savaip įdomi ir išskirtinė.

Kėdainių rajono meras Saulius Grinkevičius „Siručiukams” jubiliejaus proga įteikė saldžią dovaną.

O ir veiklos dešimtmetis buvo ne tik muzikalus, bet ir labai įdomus bei turiningas – vaikai ne tik daug keliaudavo, koncertuodavo, bet ir ne kartą pasirodė nacionalinėje televizijoje.

Suburti vieno miestelio vaikai

Sekmadienį prie Sirutiškio bendruomenės centro vyko šiltas ir nuotaikingas „Siručiukų“ šventinis koncertas. Jame dalyvavo ir saldžią dovaną jubiliatams įteikė Kėdainių rajono meras Saulius Grinkevičius.

„Tiksliai neprisimenu, kada pirmą kartą išgirdau grojantį šį kolektyvą, tačiau tąkart jie mane labai sužavėjo. Ir labiausiai sužavėjo savo nuoširdumu – mačiau, kad vaikai grojo iš širdies. Jiems puikiai tebevadovauja Henrikas Docius – esu jam labai dėkingas, kad nuo pat mažų dienų Sirutiškio krašto vaikus skatina pamilti mūsų lietuvišką dainą, muziką. Tikiu, kad šis kolektyvas mus visus savo muzika ir dainomis džiugins labai ilgai“, – linkėjo rajono vadovas. Kaip ir pridera, į gimtadienio šventę jis atvyko su dovana – didžiuliu saldėsiu „skruzdėlynu“.

Nuo rugsėjo – net penki naujokai

„Siručiukų“ vadovas H. Docius puikiai prisimena pačią kolektyvo gyvavimo pradžią, kuri buvo pilna ne tik entuziazmo, bet ir iššūkių.

Nuo rudens „Siručiukai” pasipildys naujais nariais.

„Pati pradžia buvo labai įdomi. Pamenu, kad man pritrūko suaugusiųjų kapelai muzikanto, tad pasikviečiau vieną kaimynystėje gyvenusį vaiką. Jam pasimokius groti armonika vos kelias savaites, žiūriu, dar du vaikai prisistatė pas mane, norėdami išmokti groti. Praėjus kuriam laikui jų atsirado dar daugiau! Taigi, susibūrėme aštuoniese ir pradėjome mokytis groti armonika, mušamaisiais, dainuoti. Pamenu, kad nors ir trūko instrumentų, tačiau vaikų entuziazmas buvo labai didelis. Taip po truputį viskas ir prasidėjo ir tie dešimt metų praėjo labai greitai“, – šypsojosi kolektyvo vadovas H. Docius.

Pašnekovas taip pat pridūrė kiek apgailestaujantis, kad kai tik vaikai po truputį įžengia į paauglystę, noras groti ir koncertuoti – dingsta.

„Tad vėl iš naujo tenka rinkti kolektyvą. Suskaičiavau, kad per visus šiuos metus per mano rankas perėjo 36 vaikai, iš kurių gal tik keli buvo iš aplinkinių kaimų, didžioji dauguma – iš Sirutiškio. Tačiau štai, ir vėl turiu penkis naujus vaikus, kurie nori groti ansamblyje. Taigi, pradėsime repeticijas jau nuo rugsėjo“, – teigė „Siručiukų“ vadovas.

Prisiminimai – patys gražiausi

Paklaustas, kokie epizodai per visus šiuos metus įsiminė labiausiai, H. Docius prisipažino, kad visas dešimtmetis buvęs labai įdomus ir turiningas.

„Įsimintinų akimirkų per visus šiuos metus buvo nemažai – pavyzdžiui, du kartus dalyvavome televizijos laidoje „Gero ūpo“. Pas mus buvo atvykusi ir televizijos laidų vedėja Zita Kelmickaitė bei parengė televizijos reportažą. Daug keliavome, apvažiavome pusę Lietuvos koncertuodami. Kapelos vaikai man – patys geriausi. Žinoma, reikia su jais ir kantrybės bei nemažai atsidavimo“, – šyptelėjo H. Docius.

Į šventinį koncertą atvyko ir nemažai jau buvusių „Siručiukų“ narių. Nemaža dalis jų dalis prisipažino, kad grojimas kapeloje jiems davęs labai daug teigiamo, o ir dabar jų kasdienybėje muzika užima vieną pagrindinių vietų.

„Prisiminimai iš to laiko – patys gražiausi“, – sutartinai teigė vyresnieji „Siručiukų“ nariai.