Žalgirietį Regimantą Miniotą drąsiai galima vadinti geriausiu visų laikų kėdainiečiu krepšininku.

25-erių 208 cm ūgio krepšininkas per metus iš LKL šoko į Ispanijos aukščiausios krepšinio lygos komandą (Bilbao RETAbet), atkreipė Lietuvos vyrų rinktinės trenerių dėmesį ir sugrįžo Lietuvon į Eurolygos komandą Kauno Žalgirį“.

R. Miniotas – pirmas kėdainietis rungtyniaujantis Eurolygoje ir atstovavęs Lietuvai vyrų krepšinio rinktinės sudėtyje.

„Esu maloniai nustebintas, jis rimtai treniruojasi, dirba prieš treniruotes individualiai, esu labai laimingas, kad jį turime“, – po pirmų rungtynių vilkint Kauno „Žalgirio“ marškinėlius apie R. Miniotą sakė komandos vyr. treneris Jure Zdovcas.

2018-2019 m. sezone Regimantas atstovavo Kėdainių Nevėžiui“ „Betsafe-LKL“ čempionate.

Didžiausios sėkmės ir puikių rezultatų jam linki ir pirmasis jo treneris Kėdainių sporto mokykloje Arnas Argustas.

R. Miniotas į Ispaniją pasuko praėjusiame sezone, prieš tai puikiai pasirodęs Prienų komandoje. LKL čempionate jo statistiniai vidurkiai siekė po 18,5 taško, 10,5 atkovoto kamuolio ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Bilbao komandoje R. Miniotas rinkdavo po 7,1 taško ir po 4,3 atkovoto kamuolio Ispanijos lygoje ir po 7,8 taško ir 6,3 atkovoto kamuolio FIBA Čempionų lygoje.

Su Lietuvos 20-mečių rinktine R.Miniotas yra tapęs Europos vicečempionu (2016 m.), o su Lietuvos studentų rinktine 2017 m. laimėjo pasaulio universiados auksą.

2020 m. R. Miniotas debiutavo Lietuvos nacionalinėje vyrų rinktinėje, kurioje sužaidė trejas rungtynes kovojant dėl kelialapio į Europos čempionatą bei buvo tarp kandidatų ruošiantis atrankos varžyboms į olimpines žaidynes.

Panašios naujienos