,,Tai be galo svarbi diena mūsų įstaigai, mūsų pacientams ir darbuotojams, nes įstaigos akreditavimas užtikrina medicinos paslaugas teikiančios įstaigos kompetenciją, nešališkumą ir veiklos vientisumą. Šis statusas mūsų pacientams neabejotinai suteikia dar tvirtesnį saugumo ir užtikrintumo jausmą, juk patikite mums svarbiausia, ką galite – savo sveikatą”, – sako Kėdainių PSPC direktorė Joana Kleivienė.

J.Kleivienė.

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos 2024 m. kovo 29 d. patvirtino, kad VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centras akredituotas šeimos medicinos paslaugai.

Pasak direktorės, įstaigai akreditavimas yra visų pirma ilgalaikio ir kryptingo komandinio darbo rezultatas. Šis statusas suteikiamas tik įstaigoms, kurios pasiekė aukščiausius paslaugų teikimo standartus pagal įvairius akreditavimo standartuose nustatytus kriterijus.

Aukščiausiais balais įvertintas Įstaigos atitikimo šeimos medicinos paslaugų akreditavimo standartams. Iš būtinų kriterijų Įstaiga atitinka 99,3 proc., o iš siektinų kriterijų – 86,0 proc.

„Įveikėme šį kelią, todėl akredituotos įstaigos vardas motyvuoja išlaikyti aukštą paslaugų teikimo lygį ir toliau teikti kokybišką medicininę pagalbą bei rūpintis pacientų gerove.

Dėkojame visiems darbuotojams už bendradarbiavimą, rūpestį ir indėlį, įveikus akreditavimo tarnybos keliamus iššūkius ir pasiekus bendrą tikslą.

Dėkojame pacientams, kurie renkatės mūsų įstaigos teikiamas paslaugas ir patikite mums savo sveikatą“, – įvertinimu džiaugiasi Kėdainių PSPC direktorė J. Kleivienė.

Pirmą kartą Įstaigai akreditavimo pažymėjimas buvo išduotas 2019 m. lapkričio mėn. ir galiojo 4 metus.

Šaltinis: VšĮ Kėdainių PSPC