Praėjusią savaitę Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos šauniausio pareigūno rinkimuose išrinkti geriausi Kauno apskrities pareigūnai. Jų tarpe – ir kėdainietis ugniagesys gelbėtojas Linas Černiauskas.

L. Černiauskas - vienas iš keturių šauniausių Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų.

L. Černiauskas – vienas iš keturių šauniausių Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų.

Pareigūno rinkimai vyko keturiose kategorijose – pamainos vado, skyrininko, ugniagesio gelbėtojo ir ugniagesio gelbėtojo, vairuojančio automobilį. Varžybose pareigūnai savo įgūdžius ir fizinį pasirengimą turėjo pademonstruoti greitai apsirengdami apsauginius drabužius, atlikdami išsidėstymą su gaisrinėmis žarnomis, pernešdami 80 kg sveriantį manekeną, vairuodami gaisrinį automobilį bei įveikdami teorinių žinių patikrinimo testą.

Į šį šauniausiojo pareigūno rinkimų etapą atvyko geriausi Kauno apskrities priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų bei Kauno miesto komandų pareigūnai. Kai kurie iš jų jau ne pirmus metus dalyvauja šauniausiojo pareigūno rinkimuose ir yra pasiekę aukštų rezultatų, kiti tuo tarpu yra stipriausio Lietuvos ugniagesio varžybų dalyviai ir laimėtojai, tad vyko atkakli kova.

Šiais metais geriausiais Kauno apskrities pareigūnais tapo: pamainos vadas – Kauno APGV 5-osios komandos pamainos vadas Valdemaras Kabišaitis, skyrininkas – Kauno APGV Raseinių PGT skyrininkas Povilas Mėlinis, ugniagesys gelbėtojas – Kauno APGV Kėdainių PGT ugniagesys gelbėtojas – L. Černiauskas, o geriausiu ugniagesiu gelbėtoju, vairuojančiu autocisterną, tapo Kauno APGV Jonavos PGT atstovas Tomas Nemunaitis. Visi šie pareigūnai jau pradėjo ruoštis šauniausiojo Lietuvos valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūno rinkimams.

Džiugina tai, kad kasmet vis didėja pareigūnų susidomėjimas šiomis varžybomis. Jie atvyksta gerai praleisti laiką kolegų būryje, išmėginti savo jėgas kartu su geriausiais pareigūnais.

Panašios naujienos