Sekmadienis, 27 spalio, 2024
7.3 C
Kėdainiai
PradžiaSirenosDviem vyrams 2,07 prom. prišaukė policiją

Dviem vyrams 2,07 prom. prišaukė policiją

-

2,07 prom. girtumas dviem mūsų rajono gyventojams taip sujaukė protą, kad vienas ėmė smurtauti, kitas užsimanė pavairuoti, tad abu turėjo reikalų su policija.

Kauno apskr. Vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad liepos 8 d. apie 15.30 val. Kėdainiuose, Chemikų g., neblaivus (2,07 prom.) vyras (gim. 1995 m.) smurtavo prieš moterį (gim. 1990 m.). Apie nukentėjusiosios būklę nepranešama. Vyrui gresia atsakomybė dėl sveikatos sutrikdymo.

Važinėjosi motoroleriu

Liepos 8 d. apie 10.30 val. Kėdainių r., Pelutavos k., motorolerį vairavo neblaivus vyras (gim. 1992 m.). Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,07 prom.

Dėl to, kad vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus, kai nustatytas didesnis nei 1,51 promilės girtumas, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamasis kodeksas už tai numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Pasak policijos pareigūnų, nors motoroleris yra mažesnė transporto priemonė nei automobilis, jį vairuoti neblaiviam yra pavojinga, nes juo važiuojančių asmenų, priešingai nei važiuojančių automobiliais, nedengia kėbulas, jie neturi nei saugos oro pagalvių, nei saugos diržų, o vienintelės apsaugos priemonės yra šalmas ir specialus kostiumas (jei tik jie dėvimi), todėl asmenys gali patirti labai rimtų traumų net nedidelio susidūrimo metu.

,,Kėdainių mugės“ ir Kauno AVPK inf.

Asociatyvi nuotr.

reklama

Taip pat skaitykite