Ketvirtadienio vakarą Vilainių seniūnijoje susidūrus dviem automobiliams, į įvykio vietą skubėjo ne tik policija ir medikai, bet ir ugniagesiai gelbėtojai, mat buvo pranešta, kad žmogus negali išlipti iš sudaužyto automobilio.

Automobilių „Seat Ibiza“ ir „Opel Zafira“ susidūrimas kelyje Vilainiai–Šventybrastis–Krekenava, netoli Apytalaukio įvyko vėlų vakarą, prieš pat 22 val.

,,Į nelaimės vietą ugniagesiai atvyko po 13 min., atvažiavimo laiką prailgino važiavimas aplinkeliu.  Prispaustų žmonių nebuvo, visi eismo įvykio dalyviai iš automobilių buvo išlipę iki ugniagesių gelbėtojų atvykimo. Tad buvo atjungti transporto priemonių akumuliatoriai, nuo važiuojamosios kelio dalies nušluotos 10 m² plote pabirusios automobilių nuolaužos, biriu sorbentu bei naftos produktų skaidiklio mišiniu neutralizuotas išsiliejęs tepalas“, – apie eismo įvykio padarinių šalinimo darbus pranešė ugniagesių atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė.

Vairavo girtas

Kauno apskr. VPK Komunikacijos skyrius praneša, kad eismo įvykis galimai įvyko dėl neblaivaus vairuotojo kaltės.  

,,Automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas neblaivaus vyro (g. 1978 m.), pirminiais duomenimis, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Seat Ibiza“, vairuojamu blaivios moters (g. 1961 m.).

Dėl patirtų sužalojimų automobilio „Seat Ibiza“ vairuotoja ir keleivis (g. 1962 m.) pristatyti į gydymo įstaigą, iš kurios išleisti gydytis ambulatoriškai. Automobilio „Opel Zafira“ vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,86 prom.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 1 d. (Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas)“, – informavo policijos atstovai.

Dar vienas girtas nuvažiavo nuo kelio

Balandžio 6 d. apie 16.30 val. Kėdainių r., Gegužių k., automobilis „Volvo“, vairuojamas neblaivaus vyro (g. 1987 m.), nuvažiavo nuo kelio ir kliudė kelio ženklą. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,29 prom. Asmeniui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Elkitės atsakingai

Kadangi artėja ilgasis šventinis savaitgalis, policijos pareigūnai prašo visų eismo dalyvių keliuose elgtis labai atsakingai: neviršyti greičio, jokiu būdu nesėsti prie vairo apsvaigus nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Nevaišinkite vairuojančių asmenų alkoholiniais gėrimais, neleiskite vairuoti girtiems. O jei pastebite kelyje įtartinai vinguriuojantį automobilį ar dviratininką,  skubiai praneškite policijai tel. 112.

Tik nuo mūsų visų atsakingumo priklauso saugumas keliuose.

,,Kėdainių mugės“ ir Kauno apskr. VPK inf.

Asociatyvi nuotr.