2021-ieji nebuvo ramūs Kėdainių rajono savivaldybei pavaldžiose įstaigose. Vienose plieskėsi, kitose geso skandalai.

Kovą VšĮ Kėdainių ligoninę supurtė galimai korupcijos skandalas. STT pareigūnų apsilankymas, kratos ir direktoriaus Stasio Skaumino sulaikymas atnešė žinią apie galimai neskaidrius didelės vertės viešuosius pirkimus Kėdainių ligoninėje.

Po mėnesio, balandį, S. Skauminas, Kėdainių ligoninei vadovavęs nuo 1988 m., rajono mero buvo atšauktas iš pareigų. Netrukus medikas pradėjo dirbti didžiausios rajono įmonės apsaugoje. STT tyrimas tęsiasi.

Metus VšĮ „Kėdainių ligoninė“ baigia vadovaujama buvusios S. Skaumino pavaduotojos, laikinai einančios direktoriaus pareigas Ritos Kuodienės. Tačiau jau yra naujoji vadovė įstaigai naują vadovą – jonavietę Editą Vaškevičienę, kuri darbą pradės po Naujųjų metų, gavus patvirtinimą iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.


Šių metų liepą pasibaigė bene ilgiausiai – apie metus – užtrukęs Kėdainių rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto tyrimas.

Prasidėjęs dar 2020-aisiais, po savivaldybės audito ir kontrolės tarnybos patikrinimo, tyrimas užsitęsė, nes veikėjai jame buvo neeiliniai – įtakinga rajono politikė Nijolė Naujokienė ir jos šeimos nariai, rajono meras Valentinas Tamulis, savivaldybės apskaitos skyriaus vedėja ir kai kurie kiti tarnautojai.

O su minėtais politikais susijęs didžiausias skolininkas UAB „Sveikos mitybos partneris“ apmokėjo visas jiems pateiktas sąskaitas.

Panašios naujienos