Du kėdainiečiai šią vasarą atstovavo Lietuvai olimpinėse žaidynėse Tokijuje (Japonija).

G. Šniukštą Lietuvos bokso federacija išrinko geriausiu 2021 metų šalies bokso teisėju.

LBF valdybos posėdyje jis patvirtintas federacijos Etikos komisijos pirmininku.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sprendimą sugrąžinti bokso sporto šaką į olimpiečių šeimą, lėmė ir kėdainiečio Gintaro Šniukštos, aukščiausios tarptautinės kategorijos (AIBA) bokso teisėjo, darbas olimpiniame bokso turnyre.

Kėdainietis buvo vienintelis Lietuvos bokso atstovas Tokijo olimpiadoje.

G. Šniukšta olimpiniame bokso turnyre teisėjavo 9-ioms kovoms ringe ir 29-ioms – buvo šoninis teisėjas. Šoniniu teisėju Gintaras buvo atrinktas dirbti ir 3 finalinėms kovoms.

Jo darbas olimpiniame bokso turnyre buvo įvertintas. TOK padėkos laiškas Gintarą pasiekė jau Kėdainiuose, olimpiadoje ne kartą pagyrimo žodžius jis girdėjo iš kolegų bei komandų atstovų. Grižęs iš Tokijo Gintaras pasakojo, kad puikiai buvo įvertintas visos bokso teisėjų komandos darbas olimpiadoje. Jiems padėką spaudos konferencijoje išreiškė sportininkų atstovai (bokse tai įvyksta labai retai).

55-erių kėdainietis į Tokiją vyko Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) kvietimu, perėjęs atranką. Daugiau kaip 20 metų teisėjaujančio G. Šniukštos karjeroje – teisėjavimas visose svarbiausiose tarptautinėse varžybose – pasaulio, Europos ir Azijos suaugusiųjų čempionatuose, 2018 m. jaunimo olimpinėse žaidynėse Buenos Airėse ir daugiau negu dešimtyje Europos jaunimo ir jaunių čempionatuose.

A. Glebauskas buvo tituluotas geriausiu 2019 m. Kauno miesto sportininku.

Kitam kraštiečiui, Olimpinių žaidynių debiutantui šuolininkui į aukštį Adrijui Glebauskui Tokijuje fortūna nesišypsojo – atrankos barjeras buvo per aukštas.

 217 cm pirmuoju bandymu įveikęs lietuvis po to tris kartus nesėkmingai bandė peršokti į 221 cm aukštį pakeltą kartelę ir atrankos A grupėje su kubiečiu Luisu Enrique Zayasu pasidalino 14 vieta, o galutinėje įskaitoje tarp 33 šuolininkų užėmė 26-ąją vietą.

  26-erių 202 cm ūgio lengvaatletis  Šėtos gimnazijoje mėgėjiškai žaidė krepšinį, bet jau nuo šeštos klasės pardėjo lankyti šuolių į aukštį treniruotes. Pirmasis jo treneris Vladas Kiaulakis, Šėtos gimnazijos kūno kultūros mokytojas.

26-erių A. Glebauską į olimpiadą pakvietė Tarptautinė lengvosios atletikos federacijų asociacija (IAAF) pagal sportininko reitingo taškus.

Didžiausi Adrijaus laimėjimai: 3 vieta – 2019 m. Universiada; 5 vieta – 2021 m. Europos uždarų patalpų čempionatas; 5 vieta – 2019 m. Europos žaidynės; 5 vieta – 2017 m. Universiada.

Iki šiol Kėdainių sporto istorijoje buvo tik vienas olimpietis – futbolininkas Arvydas Janonis, Seulo (1988 m., Korėja) olimpinis čempionas (buvusios Tarybų Sąjungos (TSRS) futbolo rinktinės sudėtyje).

Panašios naujienos