Kasmet būrys vaikų iš visos Lietuvos vyksta į Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose vykstančią Kalėdų eglutės įžiebimo šventę. Šiemet buvo pakviesti ir „Mes kitokie vaikai” asociacijos vaikai, tarp jų ir – Kėdainių „Atžalyno” gimnazijos I D klasės gimnazistė Vytė Gaudėšiūtė, socialiniame tinkle pranešė gimnazija.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė antradienį įžiebė pagrindinę Prezidentūros šv. Kalėdų eglę, papuoštą žmonių iš visos Lietuvos kurtais kalėdiniais žaisliukais.

Trečius metus iš eilės pirmoji ponia D. Nausėdienė inicijuoja kūrybingumą ir bendruomeninę dvasią skleidžiančią kalėdinių žaisliukų kūrimo akciją, kuri šiais metais pavadinta „Angelo sparnai“.

Į akciją įsitraukė visos šalies savivaldybės, keli šimtai bendruomenių ir organizacijų – mokyklos, dienos centrai, socialinių paslaugų centrai, senelių namai ir įvairios įstaigos bei Prezidento iniciatyvos „Lietuvos galia“ dalyviai.

Visi vaikai kartu su Prezidentu ir pirmąja ponia įžiebė angelų sparnais puoštą eglę, žiūrėjo Panevėžio Juozo Miltinio teatro spektaklį.

Vaikai grįžo ne tuščiomis, Kalėdų senelis visus pasveikino su artėjančiom šventėm ir pradžiugino dovanomis.

Šaltinis: LR Prezidentūra ir Kėdainių „Atžalyno” gimnazija

(Viršelio nuotr.: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos / fotografas Eitvydas Kinaitis)

Panašios naujienos