spūdingo dydžio Kalėdų žvaigždė atkeliauja į Kauną

Nenustebkite, jei Kaune, Vilniuje ar Klaipėdoje šiomis dienomis išvysite didžiulę šviečiančią žvaigždę. Tamsiausiais metų mėnesiais ji keliauja po didžiuosius Lietuvos miestus, o šiandien pasieks Kauną. Žvaigždė įsikurs Vienybės aikštėje ir bus čia iki gruodžio 8 d.

Kasmet švenčių laikotarpiu dovanoti šviesą Lietuvos gyventojams jau tapo IKEA tradicija.

Iš Kauno žvaigždė vėliau keliaus į Klaipėdą, o vėliau – sugrįš į Vilnių. Toks pat projektas šventiniu laikotarpiu vyksta ne tik Lietuvoje, bet puošia ir miestų erdves Rygoje bei Taline.

Deklamuos Kalėdų poemą

Žvaigždės aukštis siekia beveik 4 metrus. Didžiulės šviečiančios dekoracijos formą įkvėpė viena populiariausių IKEA kalėdinių dekoracijų – šviestuvo gaubtas STRÅLA. Tačiau tai dar ne viskas – paspaudus prie jos esantį mygtuką, pasigirs specialiai šių metų šventėms sukurta poema.

„Ši poema – tai eiliuota istorija apie tai, kaip per Kalėdas skamba namai. Ji primena paprastą šeimos buvimą kartu: kažkas kepa, kažkas kramto, kažkas pakuoja dovanas ar juokiasi ir žaidžia. Juk būtent namai, pilni namiškių ir svečių skleidžiamo šventinio šurmulio, susiliejančių į bendrą skambesį, ir yra tikrasis Kalėdų grožis“, – sako J. Juodzevičienė, IKEA Lietuva rinkos vadovė.

Žvaigždės kelionė: datos ir lokacijos

Kad tamsios dienos taptų šviesesnės, o šventinė nuotaika – dar pakilesnė, didžiulė šviečianti žvaigždė nuo lapkričio 11 d. keliauja po didžiuosius Lietuvos miestus. Likęs žvaigždės maršrutas:

Gruodžio 2–8 d. – Vienybės aikštė (Kaunas)

Gruodžio 9–15 d. – Danės skveras (Klaipėda)

Gruodžio 16 d. – sausio 2 d. – Pamėnkalnio skveras (Vilnius).

Šaltinis: pranešimas žiniasklaidai

Panašios naujienos