B. Vanagas dalijosi mintimis, kodėl būti profesionalu - verta.

B. Vanagas dalijosi mintimis, kodėl būti profesionalu – verta.

Kėdainių Šviesiojoje gimnazijoje viešėjo neeilinis svečias – lenktynininkas Benediktas Vanagas. Lauktąjį svečią pasitiko nemažas būrys gimnazistų, kurie nesivaržydami uždavinėjo svečiui klausimus.

Keturis kartus Dakaro lenktynėse dalyvavęs sportininkas susitiko ne tik su Šviesiosios gimnazijos, bet ir su Akademijos gimnazistais.

„Labai norėjome susitikti su šiuo lenktynininku, nes yra nedaug tokių sportininkų, kurie atvyksta pas mus. B. Vanagas – išties įkvepiantis pavyzdys, įkvepianti asmenybė“, – sakė Šviesiosios gimnazijos mokinė Gintarė Meilūnaitė, kuri ne tik buvo viena pagrindinių susitikimo iniciatorių, bet ir viena renginio vedėjų.

Kaip pavyko šį charizmatiškąjį lenktynininką pasikviesti? B. Vanagas savo socialinio tinklo paskiroje visoms šalies gimnazijoms buvo paskelbęs konkursą „Ateities profesionalas“, kurio laimėtojai (kurių iš viso galėjo būti tik trys) galėjo laimėti susitikimą su B. Vanagu. Viskas, ką reikėjo padaryti – tai įkelti asmenukę su savo klase.

Šviesiosios gimnazijos konkursinė nuotrauka.

Šviesiosios gimnazijos konkursinė nuotrauka.

Šviesioji gimnazija tapo nugalėtoja, po savo klasės nuotrauka parašiusi labiausiai motyvuojantį komentarą („Sužinojus, kad turime galimybę pasikviesti Jus į savo gimnaziją mums pritrūko oro!“) , o Akademijos gimnazija – už išradingiausią nuotrauką.

„Esu labai dėkinga visai mokyklos bendruomenei, kuri susivienijo ir pasistengė, kad lenktynininkas atvyktų pas mus. Visi labai norėjo ne tik pasiklausyti jo paskaitos, bet ir pabendrauti, užduoti klausimų“, – šypsojosi G. Meilūnaitė.

Atvykęs svečias ne tik atsakinėjo į klausimus, bet ir svarstė, kodėl būti profesionalu – verta.

„Jūs esate labai šaunūs moksleiviai, su Jumis labai įdomu bendrauti. Buvimas geriausiu savo srityje – labai svarbus dalykas kiekvienam. Kuo anksčiau suvoksite, ko norite, tuo anksčiau tapsite savo srities profesionalu. Norint vadintis išties gerai išmanančiu konkrečią sritį, mums gali prireikti mažiausiai 15 metų. Nebijokite būti iniciatyvūs – nes tokie mokiniai pasiekia daugiausiai, jie ima daugiau, nei duoda mokslas“, – susirinkusiems kalbėjo lenktynininkas.

Akademijos gimnazijos konkursinė nuotrauka.

Akademijos gimnazijos konkursinė nuotrauka.

B. Vanagas neslepia savo simpatijų Vyčiui, kuris puošia jo aprangą, lenktyninį automobilį. „Esu švelniai išprotėjęs dėl Vyčio, tikras fanatikas. Man jis simbolizuoja tikrą lietuvį, kryptingai siekiantį savo tikslų. Žirgas, kalavijas, skydas – tai įrankiai, atributai, man simbolizuojantys savo srities profesionalumą, lyderystę”, – teigė jis.

Svečias teigė, kad nereikia bijoti nesėkmių – kartais jos gali tapti geru spyriu, šaltu dušu, paskatinimu siekti, tobulėti ir tapti geriausiu savo srityje.

„Lenktynių trasoje pradėjau treniruotis ganėtinai vėlai, tik būdamas 18 metų. Pirmoji mano treniruotė, važiavimas su lenktyniniu automobiliu, turėjo tapti geriausia diena mano gyvenime. Deja, viskas išėjo priešingai, mat trasoje važiavau labai lėtai, nors iki tol miesto gatvėmis tiesiog „skraidžiau“ ir laikiau save išties geru vairuotoju. Ši treniruotė man buvo šaltu dušu, po kurio ryžtas tapti geriausiu tik dar labiau sustiprėjo“, – sakė B. Vanagas.

Į susitikimą su lenktynininku susirinko kone visa gimnazijos bendruomenė.

Į susitikimą su lenktynininku susirinko kone visa gimnazijos bendruomenė.

Gimnazistai svečiui turėjo įvairiausių klausimų.

Gimnazistai svečiui turėjo įvairiausių klausimų.

Panašios naujienos